Poroka na Mauritiusu

Običajna želja mladoporočencev je, da svoj poročni dan preživita v objemu svojcev, prijateljev in širše družine, kar zahteva kar precej truda in organizacijskih veščin. Jaz in moja izbranka sva za svoj sanjski dan ubrala drugačno pot.

Urban Gorjan, vodja prodaje Star Travel

Želela sva, da je poročni dan namenjen samo nama in da za organizacijo poroke porabiva čim manj časa, zato sva se odločila, da se poročiva kar na najinih medenih tednih. Najino sanjsko potovanje se je pričelo čudovito. Presenečenjem kar ni bilo videti konca. Takoj po vkrcanju na letalo za Mauritius so naju premestili v poslovni razred, tako, da je najin let minil zelo udobno. Navdušena sva bila nad prijaznostjo osebja, saj so naju pogostili tudi s torto in penino, ker sva bila na medenih tednih. Ob prihodu na letališče naju je s cvetjem pozdravil lokalni predstavnik, ki naju je pospremil do zasebnega prevoza proti hotelu. Mogočna stavba hotela LUX* Belle Mare nama je takoj vzela dih. Prečudovit hotel, ki se kopa v bogatem vrtu ob smaragdnem morju navduši vsakogar. Poročna koordinatorka Jeniffer nama je predstavila kako bo potekal poročni dan, Ogledala sva si lokacijo za poročni obred na plaži, izbrala sva cvetje in glasbo, poročno torto in poročni obred.

Vse skupaj nama je vzelo le urico najinega dragocenega časa in ne mesece, kot je to v navadi doma. Poročni obred je bil prelep. Sonce je zahajalo, midva sva stala na beli plaži ob kristalnem morju. To nama bo v spominu ostalo za vedno.

Po poročni torti in večerji sva prispela v sobo in ugotovila, da so naju v hotelu premestili v boljši tip namestitve, v Honeymoon Suito, kar naju je seveda navdušilo. Svoje poročno potovanje sva nato nadaljevala z ogledom lokalnih zanimivosti in znamenitosti. Odpravila sva se na izlet s katamaranom, kjer smo snorkljali ob čudovitem otočku s prelepimi plažami, Ile Aux Cerfs, ki velja za enega najlepših na svetu. Ogledala sva si tudi največjo znamenitost otoka Zemljo sedmih barv, kjer se na majhnem prostoru sreča pesek v sedmih različnih barvah.

Po desetih dneh na Mauritiusu sva se odpravila proti domu, vendar sva se za tri dni ustavila še v Dubaju, kjer sva želela malce bolj aktiven oddih. Seveda sva veliko nakupovala, odpravila sva se tudi na safari v puščavo in temu je sledila prava beduinska večerja s trebušnimi plesalkami v prijetno toplem večernem mraku. Ogledala sva si tudi zabaviščni park Dubai Land, kjer naju je najbolj navdušil Magical Garden, velikanska zelena oaza sredi puščave, kjer vse cveti in buhti. Seveda nisva izpustila tudi ogleda Dubaja z obiskom najvišje stavbe na svetu Burj Khalife. Tako se je najino magično potovanje počasi približalo koncu in sledil je let proti domu.

25 Mar

Sanjska destinacija ali kako izkoristiti vse, kar imamo?

Na svoji samostojni poslovni poti sem se vrnila k projektu, ki sem ga začela že pred dvema letoma, pa sem ga potem malo postavila v kot, saj mi redna služba ni dopuščala, da bi se mu posvetila, kot sem želela. Vendar pa je ves čas obstajala želja, da ga nadaljujem, ker je unikaten in ker menim, da ima veliko možnosti, da iz njega nastane nekaj dobrega.

Anita Mlakar
Preberite več:
07 Dec

Poroka na Mauritiusu

Običajna želja mladoporočencev je, da svoj poročni dan preživita v objemu svojcev, prijateljev in širše družine, kar zahteva kar precej truda in organizacijskih veščin. Jaz in moja izbranka sva za svoj sanjski dan ubrala drugačno pot.

Urban Gorjan, vodja prodaje Star Travel

Preberite več:
26 Apr

V Istanbul s Turkish Airlines

Turkish Airlines redno letijo v Istanbul z ljubljanskega letališča. Tokrat so nas povabili, da preizkusimo njihov servis in pobliže spoznamo prestolnico Turčije.

Anita Mlakar

Preberite več: