Destinacije - Wellness

Priporočamo, da vikend preživite v enem izmed številnih wellness centrov na Hrvaškem, kjer lahko sprostite svoje telo in um.

Ena prvih destinacij na Hrvaškem so toplice Lešće, ki se nahajajo ob reki Dobri v Karlovški županiji, skupaj z okoliškimi lepotami narave pa ustvarjajo pravo idilo. Toplice ponujajo veliko različnih masaž, pilinge, savne, jacuzzi in mnoge druge storitve.
Okoli 70 kilometrov od Zagreba med Karlovcem in Siskom se nahajajo terme Topusko, tretje po kakovosti termalne vode v Evropi, ki slovijo kot zdravilišče. Top Terme ponujajo široko paleto zdravstvenih in turističnih storitev, zato lahko tam plavate v številnih bazenih.
Ne smemo pozabiti na Varaždinske toplice, ki se nahajajo v Hrvaškem Zagorju, v dolini rečice Bednje. Že v antičnih časih so bile znane kot termalno kopališče Aquae Iasae. Varaždinske toplice so sodobno zdravilišče, ki ponujajo vrhunske in kakovostne storitve fizikalne medicine in rehabilitacije.
Priporočamo Vam obisk Istrskih toplic, ki so znane po izviru zdravilnih vod Sv. Stjepana. Koristile so se že v antičnih časih, v njihovi bližini pa so našli napise na kamnu, stare rimske kovance in nakit. Toplice so znane po visoko radioaktivni in topli vodi polni mineralov, za katero je znanstveno in praktično dokazano, da izboljšuje zdravljenje številnih bolezni.
Hrvaška ima ogromno ponudbo toplic, zato je obisk sosedov in njihovih destinacij z zdravilnimi vodami več kot dobra odločitev. V vsakem primeru sta sprostitev telesa in uma garantirana, včasih pa zadostuje le dobro preživet vikend, da napolnimo baterije ter z novimi močmi vstopimo v naslednji teden poln novih obveznosti in izzivov.