Kje dopustujejo »šalteristi"?

Nihče nima boljšega pregleda nad turistično ponudbo kot prodajalci v turističnih agencijah. Nekaj izkusijo na svoji koži, veliko se naučijo od svojih gostov. Imajo pregled nad akcijami, merijo zadovoljstvo povratnikov, poznajo mnoge majhne skrivnosti, ki lahko naredijo počitnice nepozabne. Zanimalo nas je, kaj so izbrali zase.

 

Polona Pečnik, direktorica agencije Carintia, Prevalje
Kratko in sladko: Krk

Letos sem s svojimi tremi fanti zaradi športnih in službenih obveznosti počitnikovala le 5 dni. Odpravili smo se na hrvaško obalo, zaradi bližine smo izbrali smo otok Krk, kraj Šilo. Bivali smo v zasebnem apartmaju, ki smo ga rezervirali preko turistične agencije. Za nas je najbolj pomembno, da je apartma čist, sodoben ter da ima balkon z lepim razgledom na morje, za moja nepozabna jutra s kavico in knjigo. Veliko nam pomeni tudi, da nismo v preveliki gneči, zato smo iskali manjšo in mirnejšo plažo. Bili smo zadovoljni, imeli lepo vroče in sončno vreme, prijazno lastnico in čisto morje. Zagotovo bom tudi koga od svojih gostov poslala v moj skriti kotiček!

Milka Poljanc, svetovalka v agenciji Mana, Novo mesto
Budva – do naslednjič!

Letos sem se s prijateljicami odpravila v Budvo in to kar z avtom čez vse meje. Očarali so me peščeni zalivi, urejene plaže z ležalniki ter lokalčki z brezplačnim internetom. Festivali, nočni klubi in stojnice z »originalnimi ponaredki«, vse smo pretaknile. Uživanje in raziskovanje – česarkoli se lotiš, je dosegljivo tudi s taksijem. Plačevale smo kar v evrih. Obvezen je le pogovorni jezik v stilu »Andrije in Anđelke«. Prav poseben čar domačnosti in prijaznosti – to je zame Budva!

 

Nina Bezlaj, vodja prodaje v agenciji Eja, Maribor
Grčija križemkražem in Egipt na eni točki

Z družino smo izbrali Grčijo, idealno sredozemsko destinacijo za družinske počitnice, kjer smo združili kulturno-zgodovinske zaklade v prestolnici Atene, z mini križarjenjem po grških otokih egejskega morja ter uživali v odkrivanju kulinaričnih dobrot. Atene smo po dolgem in širokem spoznavali po večini kar peš, zgodovino z arheološkimi najdišči tako na prostem kot tudi v muzejih, živahne ulice podnevi in ponoči, katerih restavracije so nas z omamnimi vonjavami in zvokom grške glasbe kar vabile v svoj objem. Za piko na i smo v svoj itinerarij dodali tridnevno križarjenje po grških otokih in med drugim imeli možnost raziskovati očarljiv (a pregrešno drag) Mikonos, romantični Santorini in umirjen Patmos, nasproti Turške obale. Teden je prehitro minil, mi pa smo se vrnili polni novih doživetij in pripravljeni na naš drugi del, popolnoma drugačnih počitnic – all inclusive razvajanje v Marsa Alamu.

 

Leon Vrhovšek, svetovalec v agenciji Sonček, Citypark Celje
Hvar, od Kremenčkovih do mondenosti

Svojo drago sem želel presenetiti z nečim, za kar menim, da je ustvarjeno za njo, zato sem jo peljal v Starigrad na Hvaru. Svoj počitniški domek sva našla v hotelu Lavanda, ki pa naju je precej pogrešal, saj sva vse dni odkrivala otok po dolgem in počez. Že sam Starigrad, prvo glavno mesto otoka, je osupljivo lep. Mondenost in zgodovino sva pustila za sabo v mestu Hvar in se podala v hribe. Oba sva zaljubljena v hribe in lepe razglede, zato sva prekolesarila zahod otoka in se peš podala na njegov najvišji vrh na vzhodu. Uživala sva v lepih razgledih in miru. Divji jug otoka pa je bil pika na i. Pravzaprav je pika na i tunel Pitve, ki te pripelje na jug. Nisem popolnoma prepričan, a videti je, da so ga izkopali še Kremenčkovi:).