Kje dopustujejo »šalteristi«?

Nadaljujemo s priljubljeno rubriko o tem, kje člani naše velike »šalterske družine« preživljate svoje dopuste. Vsak dopust je malce tudi »študijska tura«, saj te izkušnje pridejo prav tudi pri prodaji. Zanimivo je, kako smo si različni, čeprav imamo eno veliko skupno ljubezen – počitnice.

Joca Ajhmajer, vodja agencije Columbus, Maribor

 Odkrili smo toplo vodo – mobilno hiško!

Ko pomislim, koliko let že prodajam mobilne hiške, a smo radost bivanja v njih sami odkrili šele prejšnjo sezono, se nasmehnem sama sebi. Prej sem bila s svojimi fanti redna gostja hotelov … in potem smo odkrili svoj novi najljubši način dopustovanja. Mogoče to pride malce tudi z leti, vendar lahko zdaj zase rečem, da prisegam na mir, svobodo in dopust brez veliko garderobe. Življenje v kampu pomeni tudi bivanje v naravi, a udobnost mobilne hiške je tista, ki bi se ji težko odrekla. Moja 14 in 9 letnik si najdeta družbo, kuhanje ali prehranjevanje v lokalih poteka po trenutnem navdihu, edina stalnica našega dopusta pa so neskončne partije v igri Enka in večerni sladoledi v mestu. Letos nas je gostil kamp Soline v Biogradu, za drugo leto pa zagotovo vem eno – ponovno v mobilno hiško!

Metod Repolusk, vodja poslovalnice Sonček v Kopru

Area 47 – adrenalin, da si 'hin'!

Takšnih počitnic pa še ne! Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem adrenalinski odvisnik in tokrat sva s prijateljem res našla nekaj za najini adrenalinski duši. Blizu Innsbrucka se nahaja eden največjih pustolovskih parkov v Evropi. Nekatere adrenalinske športe doživite v naravnem okolju, drugi tereni so dograjeni in tako so na strnjenem območju na voljo rafting na reki Inn, kanjoning, kajtanje, plezanje, »flying fox«, mega gugalnica, pokriti motokros ter ogromni vodni park s tobogani, skalnicami in ... s še bolj norimi skakalnicami, kjer potrebuješ neoprensko obleko, čelade, rešilni jopič – tam gre zares. Bivanje je možno v preprostih lesenih objektih, ki pa so novejše gradnje. Kupiti je mogoče pakete z različnimi športi ali pa se zanje odločate sproti. Najboljši dopust 'ever'!

Petra Pogorelc, vodja rezervacij pri Turistični agenciji TRUD v Ljubljani

Daljni vzhod za izhod iz vsakdana

S partnerjem sva navdušena popotnika in ker naju Azija nikoli ne razočara sva letošnji 3-tedenski dopust preživela v Maleziji, Singapurju in na Baliju ter tako združila poklicno in popotniško raziskovanje. Prvih nekaj dni popotovanja sva namenila raziskovanju malezijske prestolnice Kuala Lumpur, ki s svojimi visokimi nebotičniki kar kliče k temu, da pogled obrneš navzgor, v nebo. Petronasova stolpa, živahna kitajska četrt, botanični vrtovi in kraljestvo elektronike, ki vabi k nakupu. Singapur je najmanjša država v JV Aziji in ena najbogatejših na svetu. Ponaša se s precej strogimi zakoni, med katerimi izstopa prepoved žvečenja (razen, če vam je tako predpisal osebni zdravnik), smetenje in pljuvanje. Ravno zaradi tega je država izredno čista in užitek se je sprehajati po ulicah in opazovati osvetljene nebotičnike, parke in urejena mestna središča. Svetlobno─glasbena predstava v Gardens by the bay je seveda »a must see« in ravno zato je nikakor nisem želela zamuditi. Po nekajdnevnem potepanju po milijonskih metropolah je sledilo 14 dni na otočku, ki je pravo nasprotje vsega tega. Bali. Mir, zelenje, riževe terase, prijazni in do ušes nasmejani ljudje, ki izvabijo nasmeh na tvoj obraz tudi, če si tisto jutro vstal z levo nogo. Odklop za dušo in telo ter definitivno kraj, ki te vabi nazaj in še preden si ga zapustil že razmišljaš, kdaj se boš zopet vrnil.