Sončki na Portugalskem

V okviru študijskih potepanj se je del Sončkove ekipe podal na raziskovanje Portugalske. Njihova prva postojanka je bila ena najtoplejših evropskih prestolnic, mesto na sedmih gričih, Lizbona.

Kraj, kjer lahko doživite pravi tradicionalni fado in se za nekaj trenutkov predate portugalski melanholiji. Prestolnico so ocenili kot mesto z bogato kulturo in pisanimi ulicami polnimi ljudi. A niso se dolgo predajali ulicam, pač pa so poleteli še na otok večne pomladi, Madeiro. Očarali so jih visoki klifi, osupljivi razgledi, cvetje, parki in vrtovi, pohodniške in kolesarske poti, gostoljubni ljudje, živahno mesto za večerni sprehod, vse to je Madeira. Pravijo, da jih je otok povsem prevzel in da se bodo nanj še vrnili.

Potepanje se je nadaljevalo na celini, obiskali so še Porto, kjer so se izgubili med ulicami, polnih majhnih, družinsko vodenih lokalov in kjer so stene hiš prekrite s poslikanimi ploščicami. V mestu, ki je znano po vinu Portovcu in ima bogato zgodovino, so se predali degustacijam in te debate skrivnostno nočejo razviti naprej. Raje spremenijo temo in dodajajo, da mora vsak, ki obišče Porto, obiskati tudi največje romarsko središče, Fatimo.