Kje dopustujejo turistični agenti

Suzana Dornik, direktorica agencije Dopustek

Zadnjih nekaj let preživljamo poletni dopust kar na Mediteranu, saj nam je pomembno, da si v nekaj urah na destinaciji in na plaži. Lansko leto smo si za družinske počitnice ponovno izbrali grški otok Lefkas, saj sva ga z možem že sama 2 leti nazaj prečesala po dolgem in počez, zato smo lahko bolj počivali ter se hladili v senčki na plaži. 
Prvič sva izbrala zahodni del otoka, ki je znan po čudovitih plažah s turkiznim morjem. Manjša vasica Agios Nikitas naju je očarala zaradi mirne lokacije, lepega razgleda na zaliv in bližine enih najlepših plaž na otoku, Milos beach, do katere prideš peš v 20 minutah. Obisk plaž Porto Katsiki, Egremni, Kathisma, Agios Nikitas, Nidri, Vassiliki ter Agios Ioannis je nujen, večino si jih lahko ogledate tudi, če greste na celodnevni izlet z barko (iz Nidrija), kar sva storila tudi midva. Priporočam najem avtomobila ali skuterja, saj lahko v nekaj urah prevoziš cel otok.
Lani smo zaradi bližine mesta primernega za sprehode ter sence na plaži izbrali Nidri. Lokacija je primerna za željne zabave ali družine z otroci (senca na plaži). Ta čudovit majhen zelen otok priporočam vsem, ki radi raziskujejo plaže in obožujejo gyros ter vrhunski sladoled.

Žiga Mudrinič - vodja tur.agencije Prima travel

Ker je narava našega dela takšna, da si težje privoščimo oddih poleti, tudi sam iščem destinacije, ki so aktualne, ko je v pisarni malce več zatišja. Lani sva se s punco odločila za počitnice na Kanarskih otokih, vedno aktualnih Tenerifih. Otok naju je povsem prevzel. Od pristnega severa s čudovito naravo in vasicami, do živahnega juga z ogromno možnostmi nočnega življenja in plaž. Najem vozila je neverjetno ugoden in praktičen, saj na ta način otok, ki ponuja ogromno, zares dodobra spoznaš. Žal je en teden počitnic v kombinaciji z raziskovanjem minil prehitro in se bova z veseljem vrnila. Definitivno ena od "must see" destinacij.

Špela Bajnoci Albreht - direktorica TA SLONČEK

V Slončku tradicionalno vsako leto v jeseni organiziramo Izlet za dame, največ 4 do5 dni. V lanskem letu smo izpeljale pravo uspešnico, ŽENSKI NEW YORK.
Kot organizator sem se potovanja udeležila tudi sama in lahko rečem, da je New York mesto, ki ga ne smeš zamuditi, moraš ga doživeti.
Veliko Jabolko nudi veliko, tako na kulturnem, kot na zabavnem področju. Sprehod po 5. Aveniji, razsvetljeni Rockfeller center, cerkev Sv. Patrika in seveda Times Square. Pogled na Kip svobode in muzej sta  nam pričarala občutke, ki so jih imeli številni Slovenci, ki so se podali v neznano s trebuhom za kruhom. Popoldan sprehodi po Central Parku, poklon Johnu Lennonu in prečkanje Brooklynskega mostu so bili trenutki, ko začutiš, da si tudi ti del New Yorka. Ker smo prave dame in ker je nujno v New Yorku okusiti tudi modni svet, smo zadnji dan izkoristile za shooping na Peti Aveniji. Kovčki so res v povratku pokali po šivih, vendar to ni nič v primerjavi z vtisi, občutki in slikami, ki smo jih odnesle v svojih srcih. Blišč, revščina, cement, parki,