TRENDI ZA USPEŠEN NASTOP NA SPLETU V TURIZMU

Čas agresivnega marketinga se izteka, kajti ljudje so postali imuni na tradicionalne marketinške pristope. TV reklame preskočijo, med brskanjem po internetu spregledajo prikazne oglase (bannerje), ki jih sploh ne opazijo.

Tanja Ciglarič, marketinška strokovnjakinja in podjetnica

V zelo malo podjetjih ta vrsta marketinga še deluje, ampak v zadnjih letih se uveljavlja nov pristop, t.i. vhodni marketing (inbound marketing), ki v ospredje postavlja potencialnega kupca, njegove interese, želje in potrebe, temelji pa na komunikaciji. S pomočjo vhodnega marketinga potencialno stranko pritegnete na naraven način in z vsebinami, ki so zanjo relavantne. Stranka vas bo kasneje, ko bo potrebovala določeno storitev, poiskala sama. Zato je zelo pomembno, da ste prisotni na internetu, še posebej na družbenih omrežjih, kjer se zadržujejo ljudje.

Prisotnost na družbenih omrežjih danes ni več izbira, ampak je nuja, saj morate biti prisotni tam, kjer se nahajajo ljudje. In kot narekuje trend, komunikacijski kanali, kjer je največ ljudi, so danes družbena omrežja (Facebook, Instagram, Youtube,…).

Zakaj morate biti v turizmu prisotni na internetu in družbenih omrežjih?

  • Pridobivanje novih potencialnih strank
  • Posredovanje uporabnih informacij
  • Direktna komunikacija s strankami
  • Hitra povratna informacija
  • Z družbenimi omrežji lahko povečate obisk na vaši spletni strani
  • Promocija blagovne znamke (branding)
  • Ustvarjanje zaupanja in pripadnosti
  • Grajenje skupnosti potencialnih strank

1. Prihodnost je v vsebinskem marketingu

Pomemben element marketinga na spletu je vsebinski marketing, s katerim lahko vzpostavite kakovostno komunikacijo med podjetjem in potencialnim kupcem. Obiskovalec vaše spletne strani išče rešitve za določen problem in čim krajšo pot za pridobitev konkretnih informacij.

Svojim strankam ponudite čim več uporabnih informacij, ki jih »začinite« z dobro fotografijo in video vsebinami. Na takšen način boste vzpostavili in ohranjali pristen odnos. Stranka vas bo sčasoma spoznala, vam vedno bolj zaupala in ko bo potrebovala vaš produkt/storitev, se bo obrnila na vas.

Obiskovalcem vaše spletne strani ali družbenih omrežij ponudite uporabne vsebine kot so:

-       Uporabne informacije, ki jih lahko uporabijo na potovanjih

-       Potopisna online predavanja ali v obliki bloga

-       Nove zanimive lokacije in zakaj se jih splača pogledati

-       Vaše potnike vključite v interakcijo z vašimi sledilci, tako da delijo utrinke iz potovanj

-       Trenutne akcije in ugodnosti

Vse to lahko ponudite z različnimi komunikacijskim kanali, ki so med seboj prepleteni. Priporočam pisanje bloga ali video vsebine vaših strank, ki jih lahko delite na spletni strani, družbenih omrežjih in v e-novičkah. Blog prav tako pomaga pri optimizaciji vaše spletne strani, kar pomeni, da ste bolje uvrščeni na spletnih iskalnikih (Googlu).

 2. Video - kralj vsebinskega marketinga 2020

Definitivno bo kralj vsebinskega marketinga 2020 video (video vsebine v živo, zabavni videji, video nasveti, vlogi iz potovanj…). Ljudje so postali leni in ne berejo več radi. Analize kažejo, da video na pristajalnih straneh, namenjenih prodaji, poveča konverzijo do 80%. Pomemben podatek je tudi ta, da si kar 44% kupcev najraje pogleda produkt preko videja.

Zato video vsebine obvezno vključite v marketinško strategijo in jih uporabite na vseh komunikacijskih kanalih (Facebooku, Instagramu, Youtubu, spletnih straneh, e-mail marketingu,…)

Z video vsebino lahko preprosto in na bolj učinkovit način ponudite svoje tržno sporočilo, kar vpliva na več različnih čutil. Uporaba zvoka in slike sproži poseben občutek in boljše razumevanje ideje. Gledanje sporočila potrebuje malo pozornosti in lahko zadrži ljudi, ki bi se drugače odločili pogledati že druge storitve ali izdelke.

Ne pozabite tudi na videje v Zgodbah (t.i. izginjajoče vsebine, ki po 24 urah izginejo), saj jim priljubljenost hitro narašča. Zaenkrat jih lahko uporabite na Facebooku, Instagramu in SnapChat-u.

3. Vplivnostni marketing Še vedno bo vplivnostni marketing učinkovit del marketinške strategije za podjetja v določenih branžah, še posebej v turizmu. Vedno bolj v ospredje prihaja mikro vplivnostni marketing, kjer je v ospredju kvaliteta objav in ne število sledilcev. Ta vrsta marketinga je odlična marketinška rešitev za prepoznavnost blagovne znamke.

Podjetja lahko z vplivneži sodelujejo na različne načine oziroma različno intenzivno in ekskluzivno. Z vplivneži se dogovorite, da gredo na določeno potovanje, kjer je njihova naloga, da pokažejo skozi video vsebine in fotografije lepote določenega kraja, ker tako si lahko bodoči popotniki konkretno predstavljajo, kako določen kraj izgleda in kaj lahko pričakujejo. Lahko se dogovorite za dolgoročna sodelovanja z vplivneži in postanejo vaši ambasadorji, lahko pa vključite različne vplivneže za posamezna potovanja. Isto velja za gostinske lokale, kmečke turizme in ekološke kmetije.

Še za konec. Če še niste na spletu, je sedaj zadnji čas, da to storite. Namreč vzpostavitev zaupanja in da vam bodo ljudje na internetu začeli slediti, se ne zgodi čez noč. Potrebna je vztrajnost in vsakodnevni trud, ampak vam zagotavljam, da boste zmagali na dolgi rok.