Počitniški raj Turška riviera

Štirje leti na teden vas bodo to poletje pripeljali iz Gradca v Antalijo. Iz letališča v Gradcu lahko potniki letijo neposredno v Antalyo kar štiri krat tedensko.

Antalya je ena najpomembnejših turističnih krajev Turčije in se nahaja na t.i. turški rivieri. Sonce, plaža in morje so hitro dosegljivi in to po ugodnih cenah in dostopnih pogojih potovanja.

Antalya slovi predvsem po svojem starem mestnem jedru, pristanišču in bližnjih plažah.

Prav tako so blizu mesta številne znamenitosti, recimo potopljeno mesto Dolikhiste. Zaradi potresa v 10. stoletju so se znižala tla v mestu, ki ga je voda nato skoraj popolnoma prekrila. Ostanke mesta lahko danes obiščete z ladjo in si ga ogledate od zgoraj.

Druga znamenitost je kraj Manavgat z istoimensko reko, z velikim in majhnim slapom in ribjimi restavracijami zgrajenimi nad reko. Kraj je priljubljena destinacija ob vročih dneh ker nudi prijetno zavetje.

V bližini so znana antična mesta Side in Aspendos, ki navdušujeta z rmnožico dobro ohranjenih stavb in ruševin. Gledališče Aspendos je eno izmed najbolje ohranjenih iz obdobja Antike in se še danes uporablja za koncerte.

Iz letališča v Gradcu lahko potniki letijo neposredno v Antalyo kar 4krat tedensko. Dva leta sta v sredo, dva v nedeljo. Ponudbo počitnic iz Gradca ponujajo številni organizatorji: TUI, ETI, Thomas Cook, Alltours, FTI ...

Podrobnosti o poletnem voznem bsote našli na www.flughafen-graz.at