Europark Maribor praznuje

Že 19 let Europark Maribor zasleduje svoje poslanstvo: zadovoljevati potrebe in želje obiskovalcev. Predstavili so poslovne rezultate preteklega leta, dogodke ob letošnjem rojstnem dnevu ter načrte za prihodnost.

V mariborskem Europarku so lani zabeležili 4,7-odstotno rast prometa ter skoraj 7,7 milijona obiskov, kar pomeni 3,7-odstotno rast obiska. Simona Mandl, Europarkova center managerka, ki že devet let skrbi za razvoj in napredek največjega nakupovalnega središča v severovzhodni Sloveniji je povedala, da navedeno potrjuje, da »je naša začrtana strategija poslovanja in razvoja nakupovalnega središča pravilna. Pravi je način, na katerega sledimo potrebam in željam obiskovalcev ter dvigujemo raven nakupovalne izkušnje.« Pri tem je izpostavila trdo delo vseh zaposlenih: » Ponosna sem na to, da je prav zaradi trdega dela vsakega od nas Europark danes največje in najboljše nakupovalno središče v regiji.« 

Raznolika in privlačna ponudba, ki bo deležna še nadgradnje

V 120 skrbno izbranih prodajalnah in lokalih ponujajo svetovno priznane blagovne znamke, ki so v koraku z zadnjimi trendi. Tako so od začetka letošnjega leta že pozdravili odprtje novih prodajaln Buzz, Promod, Palmers, XYZ, Cvetličarne Park, SIMPLE barber shopa ter prenovljenih prodajaln dm in Big Bang ter restavracije Interspar. Simona Mandl je napovedala še nadgradnjo te ponudbe, in sicer »prihod prodajalne Baby Center ter nove blagovne znamke italijanske otroške konfekcije Idexe. Prav tako bomo odprli novo prodajalno Just-R, ki bo ponujala izbrane modne kose v italijanskem trendovskem stilu.« Europark Maribor, ki zaposluje približno 1.000 posameznikov, je po besedah Simone Mandl prav zaradi pestre ponudbe trendovskih izdelkov ter raznolikih storitev tako priljubljen v regiji.

Poleg zavedanja okoljskih izzivov današnjega časa se v Europarku zavedajo tudi pomena lokalne skupnosti, v kateri delujejo. Zato vsako leto podpirajo pozitivne lokalne projekte in organizacije, kot so Festival Lent, Zlata Lisica, Evropska noč raziskovalcev, NK Maribor in številne druge. Prav tako tudi sami organizirajo družbeno-odgovorne dogodke; letos so že 11. leto zapored sredstva, zbrana s prijavninami na Europarkov kolesarski maraton, podelili v dobrodelne namene – tokrat društvu Humanitarček.

Privlačno dogajanjeob rojstnem dnevu

Dobri poslovni rezultati in jasni načrti za prihodnost še dodatno prispevajo k bogatemu rojstnodnevnemu dogajanju. Pripravili so že zabavo za najmlajše z Ribičem Pepetom ter praznovanje s Tanjo Žagar, torto velikanko in rojstnodnevne popuste do 19 odstotkov. 

Koncert na Trgu Leona Štuklja

V soboto, 7. septembra bodo na Trgu Leona Štuklja pripravili že tradicionalni koncert, s katerim bodo zaključili praznovanje 19. rojstnega dne. Letos bodo obiskovalce  zabavali Jan Plestenjak s skupino ter Modrijani. S privlačnimi prireditvami pa bodo po besedah Petre Romih nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih: »Čakajo nas modna revija, noč raziskovalcev, unikatno interaktivno doživetje za majhne in velike Hotel Transilvanija s tematskimi tuneli pobega ter številnimi ustvarjalnimi delavnicami, razstava malih živali, dan požarne varnosti, martinovanje, nočno nakupovanje, bogato božično-novoletno dogajanje in še marsikaj.«