Mobilne zadeve v personaliziranem svetu

V zadnjih letih smo dosegli izjemen napredek pri podatkovnem rudarjenju. Pojavljajo se številne blagovne znamke, ki popotnikom nudijo "pomoč" v obliki informacij, ki lahko vodijo k izboljšavam ali večjemu udobju.

Če uporabljate HotelTonight, mobilno potovalno aplikacijo, predvsem za rezervacije v zadnjem hipu, aplikacija prepozna poizvedbo, ki se še ni zaključila s prodajo. Ta bo tako poslala redno potisno sporočilo, ko se bodo cene za prvotno poizvedbo znižale. Ta funkcija je osredotočena samo na eno prvotno poizvedbo, kar pomeni, da je ciljno usmerjena in koristna, v nasprotju z neželenimi sporočili, ki se pogosto štejejo za neželeno pošto.

To je le eden izmed primerov, ko v personalizacijo usmerjeni trendi, o katerih se toliko govori, oživijo. Boljša personalizacija poteka tudi preko večje "skupne identitete". Recimo prijava preko Facebooka omogoča veliko več podatkovnih točk kot splošna prijava v elektronsko pošto.

Pristop k maloprodaji je ključnega pomena za izkoriščanje priložnosti

Potovalni sektor mora tako kot sektor maloprodaje graditi stalne, zaupanja vredne odnose s svojimi strankami. Pri zgornjem primeru gre za elektronsko pošto, ki velja za zlato vozovnico in potovalnim podjetjem omogoča, da izkoristijo informacije, ki jih imajo o poteh popotnikov. S tem pa se zmanjšajo prednosti številnih družb za upravljanje potovanj (TMC).

Vendar pa obstaja tudi slaba plat, saj podatki, do katerih dostopajo potovalne agencije, niso vedno zanesljivi. V kolikor ne spremljajo elektronskih sporočil popotnikov ali z njimi niso v dialogu lahko spremembe zlahka spregledajo ali napačno razumejo. Tehnologija je namreč takšna, da so aplikacije in kmalu tudi platforme za pošiljanje sporočil, kot sta Facebook in WeChat, vedno aktivne. To pomeni, da bodo popotniku vedno lahko ponudile ustrezno vsebino in to v želeni obliki.

To se že dogaja. Na primer na letališču v Nici v Franciji. Primarni način uporabe v primeru hitrejših postopkov za popotnike na letališču, ki pogosto potujejo, je preko aplikacije. To aplikacijo uporabljajo popotniki, ki iščejo možnosti za prihranke v višini 10% v trgovini in v brezcarinskih prodajalnah. V primerjavi z brskalniki in trenutnimi platformami za pošiljanje sporočil je največja prednost aplikacije to, da zaznava lokacijo.

Za popotnika je to trenutno razdrobljena izkušnja, pri kateri ni mogoče združiti vseh različnih maloprodajnih okolij. Bolj zapleteno postane, če upoštevamo druge vrste vsebin zunaj geolokacije, na primer rezervacije restavracij, pomoč pri parkiranju, izlete, dejavnosti in vstopnice. Pri vzpostavljanju skupnega protokola je tako osrednja naloga, da se poenotijo ogromne količine ciljnih vsebin in storitev.

Tukaj lahko družbe za upravljanje potovanj igrajo pomembno in dragoceno vlogo pri razumevanju navad popotnikov, o tem izdelajo inteligentne zapise in jih uporabljajo v svojo maloprodajno korist. Tako kot spletni trgovci na drobno prepoznajo, da ste končali z branjem določene knjige in predlagali podobne zvrsti ali naslove, lahko družbe za upravljanje potovanj uporabijo podatke, ki jih imajo, zlasti če lahko upravljajo tudi s povratnimi informaciji in mnenji.