TUI potovalni trendi poletja 2019

Trend 1: Klasika ostaja pri vrhu

Že hiter pogled na najbolj priljubljene turistične destinacije nam razkrije, da t.i. klasika še vedno ostaja pri vrhu. Tako je Grčija še vedno najbolj priljubljena poletna destinacija. Takoj za njo se je po priljubljenosti na drugo mesto uvrstila Španija. Turčija pa z visokim številom rezervacij velja za največjo povzpetnico tega poletja. TUI je več kot potrojil svojo ponudbo letov in nudi v sezoni do 34 tedenskih letov v Antalijo.

Trend 2: Organizator počitnic je tudi individualen

Organizirane počitnice so še vedno priljubljene, saj nobena druga oblika potovanja ne ponuja enake ravni varnosti kot počitniški paket. Vendar današnjim turistom le paket več ne zadošča, zato se je TUI odzval z novimi ponudbami, ki ponujajo več, kot je trenuten obstoječi trend.

Avtodom, hotel na robu aktivnega vulkana na Havajih ali luksuzni safari šotor, so prav tako del ponudbe, pa tudi koče za surferje ali hostli.

Blagovne znamke in koncepti kot so Robinson, TUI Magic Life ali TUI Blue, se vse bolj osredotočajo na individualnost in možnost lastne izbire. Nova storitev blagovne znamke TUI Blue je recimo rezervacija sobe po izboru stranke.

Trend 3: "Instagramability - instagramnost" kot razlog za potovanje

Tako imenovana "instagramnost" hotela ali destinacije igra veliko vlogo pri izbiri, zlasti za mlade popotnike. Zato TUI sledi trendom in s približevanjem poletja širi tudi svojo Instagramu primerno ponudbo. Nov je recimo butični hotel TUI Sensimar My Arbor na južnem Tirolskem. Prvi hotel TUI Sensimar v gorah spominja na drevesno hišo in uporablja večinoma naravne materiale. Prodoren in barvit je na drugi strani zunanji dizajn Escape avtodoma novega partnerja TUI Camper v Severni Ameriki.

Trend 4: Želja po novih in eksotičnih destinacijah narašča

Čeprav klasiki okoli Sredozemlja še vedno narekujejo trende potovanj za leto 2019, rezervacije kažejo na vse večje povpraševanje po novih destinacijah.

Iskanje nove destinacije TUI gostov je namreč zelo v porastu in tega se zavedajo tudi, ko gre za ponudbo njihovih lastnih hotelov. Tako bo leta 2020 TUI Blue Zanzibar na istoimenskem otoku na obali Tanzanije odprl prvi hotel Lifestyle znamke v okolici.

Vendar pa ni nujno potreben let na dolge proge, da bi gostom ponudili nove neodkrite destinacije. Tako so se pri TUI odločili da gostom, kot poletno novost ponudijo tudi Črno goro in Albanijo.

Trend 5: Povpraševanje po ponudbi "Samo odrasli" je vedno veliko

Več kot vsako drugo počitniško potovanje rezervirano pri TUI Avstrija predstavlja dve osebi brez otrok. Potovalni partnerji niso samo klasični pari, ampak tudi kombinacije mati-hči, oče-sin, oziroma prijatelji, sorodniki. Tako je v porastu dopustovanje v okviru koncepta TUI Sensimar, ki je namenjen le odraslim osebam: ponudbo dopolnjuje 12 novih hotelov in ena ladja.

Skupno lahko gostje poleti izbirajo med 46 TUI Sensimar destinacijah v 14 državah. TUI pa lahko za svoje goste po vsem svetu rezervira približno 600 hotelov za odrasle.

Trend 6: počitnice v okviru proračuna da, vendar prosim ne "poceni"

Počitnice v sodobnem hotelu, z dobro ponudbo, ki hkrati ne pomenijo prevelikega stroška. Tako bi lahko pri TUI povzeli povpraševanje večine strank.

Zato TUI razširja svojo prisotnost v proračunskem segmentu z devetimi novimi klubi Suneo v Grčiji, Turčiji in Španiji. Sodobni, mednarodno naravnani hoteli imajo ugodne cene, all-inclusive storitev, ponujajo tudi šport in zabavo.

Z uvajanjem palete storitev 1-2 FLY v ponudbo, ponuja TUI doslej največje število klubov Suneo in je na dobri poti, da znatno poveča svoj tržni delež v konkurenčnem nizkocenovnem segmentu.