Prihaja LAŠKI GUŠTFEST!

Ste za kulinarični potep s ščepcem nostalgije? V organizaciji Turističnega društva Laško se bo v soboto, 21. septembra 2019 odvijal Guštfest!

Turistično društvo Laško, ki v letošnjem letu praznuje 130 let delovanja, je v minulih letih že večkrat pripravilo sprehod skozi zgodovino. Dober odziv obiskovalcev na prireditev v lanskem letu, ko se je Laško potopilo v obdobje med obema vojnama, pa je botroval odločitvi, da tudi letos pripravijo prireditev, ki bo budila lepe nostalgične spomine. Poimenovali so jo Laški Guštfest.

Zakaj Guštfest?

Besedo »gušt« povezujemo z zadovoljstvom ob dobri hrani, »guštati« pa opredeljujemo kot uživanje v jedi. Gušt torej nedvomno povezujemo z užitkom, z nečim dobrim, ki pusti prijeten priokus in željo po še. Točno takšen bo Laški Guštfest, ki bo povezoval dva stebra –nostalgične spomine in kulinariko.

Nostalgija po dobrih starih časih ...

»Točno, to smo pa pri nas tudi uporabljali! Tako smo se igrali včasih ... Joj, se spomniš, kako je tole izgledalo pri nas? Tole me pa spomni na anekdoto, ko smo ...« Takšne in podobne stavke si želijo organizatorji slišati iz ust letošnjih obiskovalcev Guštfesta, za katere se bodo potrudili, da bodo doživeli čim več prijetne nostalgije. Obujanje spominov skozi doživetje prostora, prikaza vsakdanjega življenja, otroštva nekoč, obujanje glasbe in plesa kot je bilo nekdaj. Vse to in še več bo na voljo na letošnjem Guštfestu, pri čemer bodo festival z bogatim uličnim programom in dogajanjem na več trgih in točkah v starem mestnem jedru Laškega skušali ponuditi kar se da inovativno in kreativno.

K vstopu v časovno kapsulo seveda vabijo tudi obiskovalce. Nadenite si oblačila iz vašega najljubšega časovnega obdobja. Stopite v časovni stroj in z nami odpotujte v čas po II. svetovni vojni. Izberite si ero po vašem okusu in uživajte v prepletu oblačil, glasbe in načina življenja različnih obdobij.

Razvajanje brbončic po Laško

Kot pritiče druženju in obujanju spominov bo v ospredju tudi kulinarika. Laščani premorejo odličnega chefa Marka Pavčnika iz Restravracije Pavus, ki se med drugim ponaša z laskavim nazivom JRE. V soboto, 21. 9.bo svojo »kuhinjo« prestavil v staro mestno jedro Laškega in na kuharijo na prostem povabil tudi svoje kuharske prijatelje. Za Laško in Laščane bo kuhalo 5 uveljavljenih in priznanih kuharskih šefov.

Sestavine, s katerimi bodo ustvarjali priznani slovenski chefi, pa ne bodo naključno izbrane. Med njimi bo glavno vlogo prevzelo pivo, kot se za pivovarsko mestece tudi spodobi. Ob podpori Pivovarne Laško Union bodo kuhali s pivom, ki obuja nostalgijo in spominja na lepe zlate Golding čase.

»To bo dan nostalgičnega sprehoda skozi prijetne trenutke našega življenja. Guštfest bo za obiskovalce užitek -užitek spominov na čas, ki je minil. Obenem pa bo omogočal tudi nova kulinarična in drugačna doživetja,« pravi Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško.

Vse nostalgike po duši in kulinarične navdušence vabimo, da si v koledarjih označite soboto, 21. september. »Guštati« v Laškem začnemo ob 15. uri.

Podrobnejši program in posamezni programski sklopi bodo postopno razkriti na spletni strani www.gustfest.si , vabljeni pa tudi, da všečkate FB in IG profil Laški Guštfest.