Teden restavracij - dobra hrana ne pozna meja

Jesenski Teden restavracij 2019 poteka od 11. do 20. oktobra. Cena menijev je 19 evrov. V Tednu restavracij bo sodelovala  101 restavracija. Letošnji poudarek Tedna restavracij je vinska spremljava (z doplačilom).

To jesen se bodo slovenskim ljubiteljem dobre hrane in vrhunskih restavracij bolj množično pridružili tudi dobrojedci iz tujine. Njihovo zanimanje se je, namreč, zadnja leta povečevalo, zato so to jesen meniji Tedna restavracij prevedeni tudi v angleščino, prihodnje leto pa bo spletna stran Tedna restavracij dvojezična, slovensko-angleško. Zanimanje tujih gostov za slovenski Teden restavracij potrjuje tudi vključitev Slovenske turistične organizacije med partnerje Tedna restavracij. Teden restavracij, ki je v Akcijskem načrtu razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019 – 2023 uvrščen med ključne produkte gastronomskega turizma, bomo zato odslej tržili tudi v tujini.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni - 19 evrov. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga.

Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji. Kakovost preverja in izbira sodelujoče restavracije slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger (kulinarični portal Šola okusov www.vivi.si).

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. V letu 2018 je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo že več kot 95 tisoč gostov!

 Preverite ponudbo na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.