Posestvo Sončni raj (na zemlji)

Med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribora, se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo, se počasi prebuja in spreminja svojo podobo. Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse, kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave, so sile, ki so ustvarjalce, družino Špes-Mak usmerile k ustvarjanju Posestva SONČNI RAJ.

Kaj pravite na nepozabno izkušnjo doživetja narave? V vsej svoji pristnosti in darežljivosti.

Si predstavljate prostor v naravi, kamor še niso segli vplivi urbanega okolja? Kjer so v Medenem parku našle zavetje slovenske čebelice in kjer lahko pristni slovenski med poizkusijo kar tam, kjer se čebele delavke pasejo. Ali v v učilnici na prostem uživajo v domačih izdelkih ustvarjenih iz rastlin, ki so jih pred tem spoznali na brezmejnem polju.

Doživetja na posestvu Sončni raj

Sliši se skoraj neverjetno, da obstaja kraj, kjer vas z omamnimi vonjavami vabijo sivka, smilj, žajbelj, ameriški slamnik... Kraj, kjer lahko posedite na klopci in poskrbite zase, svoje dobro počutje in zdravje po navodilih fengshui mojstra ali se sprehodite skozi rastlinski labirint. Kjer lahko v čebeljem letu z ziplinom poletite iz čebelnjaka v gozd in se po isti poti, 35 metrov nad tlemi, vrnete v čebelnjak. Kjer se lahko naučite kako izdelati domači sok, zeliščne zvarke, eterična olja, različne čajne mešanice ali doživite ritual hoje po žerjavici. Vse to ponuja posesto Sončni raj v Vodolah.

Letos k doživetju dodajajo še prvo Fontano vin na Štajerskem, kjer lahko gostje preizkusijo najkvalitetnejšo vinsko kapljico Mariborske vinske ceste. Na pokušino so postavili, osem vin lokalnih pridelovalcev, s čimer je postala fontana z največ vzorci vin v Evropi. Na Fontani tako svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak. Otroci pa bodo uživali ob dveh domačih brezalkoholnih napitkih.

Teambuildingi in turistična vodenja po posestvu

Ob organiziranem obisku boste doživeli vse, kar ponuja posestvo. Ob strokovnem vodenju se boste sprehodili skozi posestvo in doživeli sobivanje z naravo v pravem pomenu besede.

Kot podjetje pa se lahko odločite za teambuilding v naravi, kjer vsebine, kot so pogajanja kot del uspešnega posla, pripadnost podjetju, timsko delo v praksi in trening reševanja konfliktov, priredijo za izvedbo v naravi na zipline spustu, orientacijskem pohodu, delavnici izdelave naravnih izdelkov ali pa zgolj druženju na Fontani vin Vodole.