Evropsko turistično zavarovanje

Gospa Bojana, ki šteje 52 let, se je mesece veselila svojega dopusta na Tenerifih: Ali je kaj boljšega od sprostitve na plaži pod palmami in vrnitve domov sproščena? Verjela je, da ko bo enkrat na vulkanskem otoku, bo dobesedno "zadihala". A vendar, kmalu naleti na težave. Zasoplost in slabost se vsak dan povečujeta, zato se po tednu nočnih napadov in dihalnih stisk odloči, da bo poklicala reševalce.

Pripeljejo jo v bolnišnico s sumom na trombozo v pljučih, kjer jo morajo takoj oskrbeti s kisikom. Čeprav se želi zdraviti v Ljubljanski bolnišnici, mora nekaj časa ostati na Kanarskih otokih. Šele po desetih dneh v bolnišnici ji zdravnik izda potrdilo o pripravljenosti na letenje.
Gospa Bojana je vesela, da hči leti k njej in jo bo spremljala tudi pri povratnem letu  domov. Ko prispe v Slovenijo, jo sprejmemjo v nadaljno obravnavo v bolnišnici v Ljubljani, kjer si znova nabere moči in po nekaj dneh zaključi z zdravljenjem. Stroški zdravljenja v bolnišnici na Tenerifih in v Sloveniji, povratni prevoz domov - skupaj 23.200 EUR – krije Evropsko turistično zavarovanje.


Gospa Bojana je bila zavarovana s celostnim paketom iz Evropskega turističnega zavarovanja, za katerega je odštela 78 €.