Potujte – vendar samo z zavarovanjem

Družina L. z dvema otrokoma je rezervirala sanjski dopust v Tuniziji. Dva dni pred odhodom je starejši sin padel po stopnicah in si zlomil roko. Družina je morala preklicati potovanje.

Neprijetna situacija: sin je bil poškodovan in odpovedati so se morali dolgo pričakovanemu dopustu. A kot da to še ni dovolj: ker so morali dopust preklicati tako malo pred odhodom, so stroški preklica znašali 100 % cene potovanja. Račun je znašal 3.230 €, ne da bi izkoristili katero koli od navedenih storitev!

Na srečo je družina sklenila zavarovanje EVROPSKEGA turističnega zavarovanja, ki vključuje tudi zavarovanje v primeru preklica. Ker stroške preklica prevzame zavarovalnica, lahko družina L. znesek vloži v naslednji dopust.

Medtem, ko vse druge storitve, npr. zdravstveno zavarovanje, veljajo od začetka do konca potovanja, začne zavarovanje v primeru preklica veljati že ob rezervaciji. Zdravstvene storitve v tujini, ki vključujejo tudi prevoz v domovino, bi morale biti osnovna sestavina potovalnega zavarovanja, tako kot prtljaga.

Vse te storitve vključuje celostni paket EVROPSKEGA turističnega zavarovanja, ki poleg tega zajema še invalidnino v primeru nesreče in obvezno škodno zavarovanje do višine 100.000 €. Ponudite ga svojim strankam v agenciji ali kot uporabniki povprašajte po paketu v svoji potovalni agenciji.

www.evropsko.si